Vakantietijd

 

In de vakantieperiode heb je lekker de tijd om te doen waar je zin in hebt: met je partner; je gezin; alleen of met vrienden.

Als je op vakantie bent is het zo fijn om te ervaren dat de tijd er dan niet zo toe doet. Alles gaat langzamer en even zonder allerlei mensen om je heen geeft je tijd om te ervaren hoe dat ook alweer is in deze tijd dat we maar altijd bereikbaar zijn. Misschien heb je dat deze vakantie ook weer ervaren en gezien wat het met jezelf en je omgeving doet.

En iedere keer nemen we ons weer voor om dit vakantiegevoel vast te houden.

Het lijkt wel op de goede voornemens die we altijd bij het begin van het nieuwe jaar maken.

Hoe hou je ze nou wel vol?

  • Neem minimaal 1 avond per week voor jezelf.
  • Spreek af om 1 keer per maand samen iets met je partner te doen en regel een oppas.
  • Minimaal 1 keer per maand een kruis in de agenda in het weekend, waarin geen afspraken met andere mensen gepland mogen worden.
  • De andere weekenden minstens een dagdeel een kruis, zodat je met het gezin weer even tijd hebt om met elkaar te zijn, zodat je dat vakantiegevoel weer eventjes ervaart.

Er is tegenwoordig veel om te kiezen: keuzestress noemen we dat.

Bedenk wat voor jou echt belangrijk is in het leven. Met welke dingen wil je je dagen vullen? Kies eens wat vaker voor jezelf en je gezin.

Je zult dan mensen teleur moeten stellen wat in het begin moeilijk is, maar als je merkt dat dit heel het gezin ten goede komt zal dat steeds gemakkelijker gaan. En ervaar je de vakantietijd wat vaker in het jaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *