Opvoedkwaliteitenspel

Dit blog gaat over het Opvoedkwaliteitenspel van Inkura:

Dit is een spel dat helpt om in gesprek te komen met elkaar over je kwaliteiten in de opvoeding.

Als er iets niet fijn loopt in de opvoeding en ouders vragen om hulp dan kan er worden gekeken naar wat er in de opvoeding gebeurd. Vaak wordt er dan gekeken naar wat er niet goed gaat.

Door een kaartje met een kwaliteit te bekijken, erover met elkaar in gesprek te gaan, leer je van elkaar en kom je tot mooie kwaliteiten van jezelf en van de ander. Dat kan zijn van je partner, maar ook van andere ouders.

Ik heb het spel zelf ook gespeeld n.a.v. de opvoeding van mijn eigen kinderen. Toen ik de kaartjes met kwaliteiten voor me zag liggen had ik dat zelf niet zo kunnen bedenken. Door er bewust naar te kijken en over te praten kwamen er mooie kwaliteiten op tafel. De kaarten met die kwaliteiten heb ik een plekje in mijn kantoor gegeven, zodat ik er af en toe naar kan kijken en aan herinnerd wordt. Het mooie is ook om te zien dat kwaliteiten die je bezit voor het ene kind wel nodig zijn, maar voor het andere kind niet.

Het spel kan in verschillende vormen en in verschillende samenstellingen worden gespeeld: alleen met ouders; met ouders die hetzelfde opvoedvraagstuk hebben of zelfs met je kinderen. Laat ze maar vertellen welke kwaliteiten jij als ouder hebt!

Voor mij is dit spel een extra stukje begeleiding dat ik ouders graag wil bieden. Daarom ga ik dat zeker aanbieden aan ouders van mijn klanten. Ik wil het ook voor groepen mensen mogelijk maken om dit spel te spelen.

Als U nieuwsgierig bent geworden en een keer dit spel met me wil spelen, kunt U altijd vrijblijvend contact met me opnemen.

imgp21301-600x397

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *