Rust

1e Blog: Rust

Ik heb sinds een half jaar mijn eigen kindercoachpraktijk met een mooie website met daarop de mogelijkheid om Blogs te schrijven. Door de hectiek van alledag en mijn baan in het onderwijs is daar nog niets van gekomen. Nu in de vakantie heb ik eindelijk de rust gevonden om mijn  eerste blog te schrijven.

Wat is Rust?

Rust is een gevoel. Echte rust is te voelen van het fysieke lichaam tot in de kern van de ziel. De stress is weg en er is pure ontspanning. Bij rustmomenten heb je de tijd om alles wat er om je heen gebeurt te accepteren; te bekijken wat je kunt doen en dingen los te laten waar je niks aan kunt doen. Tijdens rust kom je vaak tot nieuwe inzichten. Er wordt ook vaak gezegd dat het goed is dat kinderen zich vervelen, omdat ze dan zelf moeten nadenken wat ze zouden kunnen gaan doen.

Als je als ouder zelf rust pakt, straal je dat naar je kind uit en lopen de dingen vaak beter. De rust nemen om naar je kind te kijken en te luisteren levert vaak al veel informatie op over hoe een kind zich voelt. Gun jezelf en je kind af en toe eens een heerlijke rustmoment om weer op te laden voor wat er komen gaat!

 

 

 

 

 

 


					

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *